Sfaturi în bucătărie

Piperul își pierde din aromă dacă este măcinat, așa că este bine să aveți mereu la îndemână o rasnita și boabe de piper pentru a condimenta mâncarea. Amestecați boabe de mai multe culori pentru aspect și gust.

Dacă doriți să aveți mereu plante aromatice proaspete în bucătărie este ușor. Cumpărați ghivece cu diferite plante: pătrunjel, mărar, rozmarin, cimbru, oregano, tarhon, chimen și interesați-va despre modul în care se îngrijesc.

Atunci când doriți să adăugați apă în mâncare, fie că este vorba despre sosuri, ciorbe sau fripturi este indicat să folosiți apă fierbinte.

Când fierbeți crenvurști puneți și o foaie de dafin. Va da o aromă deosebită.

Carnea de vită se fierbe mai repede la oală sub presiune. Altfel puteți adaugă un pic de bicarbonat sau de oțet

Orezul se va fierbe mai repede dacă în prealabil va fi spălat bine și lăsat cel puțin o ora într-un vas cu apă rece

Ceapă curată va fi mai puțin usturată dacă înainte de a fi tocată va fi lăsată într-un vas cu apă rece.

Roșiile se curată mai ușor de coajă dacă după fierbere se pun într-un castron cu apă și gheață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *