Beneficiile ceaiului verde

  1. Te face să arăți mai tânăr

Deoarece ceaiul verde ajută la combaterea inflamației și încetinește îmbătrânirea celulelor (mulțumită antioxidanților!), poate diminua dezvoltarea ridurilor și face pielea să devină mai strălucitoare și mai tânăra. Poate ajută la tratarea efectelor expunerii intense la soare: îmbibați o minge de bumbac în ceaiul verde rămas în ceașcă și aplicați-o pe piele.

  1. Te face mai inteligent.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Basel, Elveția, extractul de ceai verde poate îmbunătăți comunicarea între părți ale creierului nostru. Când participanții la studiu au consumat extract de ceai verde (într-o băutură proteică), au avut rezultate mai bune pe testele de memorie pe termen scurt decât participanții care nu au băut băutură. Un studiu separat efectuat pe șoareci a arătat că celulele creierului protejat de ceai verde au murit și au restaurat celulele creierului deteriorate.

  1. Va ajută să scăpați de kilogramele în plus.

Studiile au arătat că flavonoidele și ceaiul verde ajută la creșterea ratei metabolice și la creșterea oxidării grăsimilor. Un studiu a arătat că cei care au băut ceai verde au pierdut o medie de 1,5 kg în decursul unei perioade de trei luni, în timp ce își mențîn dietă regulată.

  1. Va ajută să aveți o inima sănătoasă.

Un studiu recent al Spitalului Johns Hopkins, care a constat din 6 000 de participanți, a arătat câteva rezultate spectaculoase pentru sănătatea inimii! Reporterul de studiu Kathleen Doheny a spus că oamenii care au băut o ceașcă de ceai pe zi aveau aproximativ o treime mai puțîn riscul unei boli cardiace majore în timpul perioadei de studiu decât cei care nu beau ceai. De asemenea, „consumatorii de ceai – care au băut de la una la trei cești pe zi – au arătat, de asemenea, o scădere a acumulării de calciu în arterele lor”. Doar amintiți-va că ceaiul verde are cofeină, așa că păstrați-l sub cinci cești pe zi!

  1. Va va da un zâmbet mai strălucitor.

​            Unele studii au arătat că catechina (antioxidantul găsit în ceaiul verde) poate distruge bacteriile și virușii care cauzează infecții ale gâtului, carii dentare și alte stări dentare, care ar putea îmbunătăți respirația, de asemenea.

În scopul de a te bucură de toate aceste beneficii, nu adaugă apă fierbinte peste ceaiul verde! Odată ce ai fiert apă, las-o să se răcească puțîn mai întâi apoi toarn-o peste ceai și lasă la infuzat 2-3 minute înainte de a bea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *