Placinta cu gutui si mereI

Ingrediente:gutui1 lingura faina 2 lingurite zahar2 mere medii, curatate, indepartate semintele si taiate in felii subtiri1 lingurita extract de vanilie2 linguri brandy60 ml aparece ½ lingurita otet4 gutui medii curatate si taiate in sferturi½ lingurita sare65 g unt rece taiat in cubulete ,3 linguri zahar, 270 g faina

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.

Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.

Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *