Familiile cu venituri reduse vor  primi și anul acesta ajutoare de încălzire

Persoanele singure sau familiile care nu își pot acoperi cheltuielile necesare pentru încălzirea locuinței, pot solicita un ajutor în bani din partea statului.

Ajutorul se acordă în perioada cuprinsă între lunile noiembrie și martie ale anului, iar cererile se depun până la jumătatea lunii octombrie.

Ajutorul se va acorda doar în cazul în care venitul mediu lunar de familie este până în 786 de lei pe membru de familie și până la 1.082 de lei în cazul persoanelor singure.

La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componentă familiei, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

Actele  necesare pentru obținerea ajutorului de încălzire sunt următoarele: cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului; copii după actele de identitate ale membrilor familei; adeverință de la asociația de locatari pentru persoanele care nu au locuința în imobilul în care solicită ajutorul; acte din care rezultă calitatea titularului față de imobil; acte privind veniturile nete realizate de familie; acte doveditoare ale veniturilor obținute din chirii, dividente sau părți sociale; declarație privind alte venituri realizate. Cererile se depun la primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *