Reteta saptamanii

Supa crema de dovleac copt

Ingrediente:800 gr  dovleac copt (plăcintar), 1 ceapă, 3 cartofi, 400 ml apă supa, 100 gr  smântână 18 % grăsime, 4 linguri ulei, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Într-o cratita se pune uleiul la încins și călim ceapa mărunțita, circa 5 min. Adăugăm cartofii și dovleacul  copt cubulețe, amestecăm și se lasă la călit , circa 2-3 min.

Se adaugă apa fierbinte  și se fierbe la foc mic ,  15 min. După fierbere se lasă să se răcesca câteva momente apoi se mixează cu smântâna, cu ajutorul unui mixer vertical. Se potrivește de sare și piper.

Supa cremă se servește cu  smântână și crutoane de pâine. https://bucataria-romaneasca.ro

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *