ACS Viitorul Urziceni s-a  calificat în Divizia A la șah

Rezultat de excepție obținut de clubul ACS Viitorul Urziceni la prima participare la Campionatul Naţional de șah pe echipe – Divizia B defașurat în perioada 5-14 octombrie în complexul din stradă Mihail Moxa – București.

La numai 10 luni de la afilierea la FR ȘAH, Viitorul a reușit promovarea în DIVIZIA A la șah clasic (divizia a două valorică a CN pe echipe), premieră istorică pentru un club de șah ialomițean.

Cu un mix excepțional între maturitatea jucătorilor cu experiență și dorința de afirmare a juniorilor, Viitorul a reușit să câștige 6 din cele 7 runde ale concursului. Suferind o singură înfrângere (la limită 2.5-1.5) împotriva experimentatei echipe a Ploiestului.

Reușita este cu atât mai mare cu cât echipa ialomițeană era considerată a șasea favorită la startul competiției, reușind să se califice dintr-o serie cu 16 echipe participante (record național pentru Divizia B!).

La competiție a luat parte și echipa a două a clubului care avea că obiectiv inițierea juniorilor în competiții naționale și dezvoltarea jucătorilor cu mai puțină experiență.

Acest rezultat arată ambiția și viziunea pe termen lung de care a dat dovadă conducerea clubului și de pasiunea cu care se planifică toate activitățile sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *