Consens in consiliu local – Legislativul a aprobat cu unanimitate de voturi toate cele peste 20 de proiecte de hotarari

Consiliul local Urziceni, reunit în ședință ordinară, marți, 30 octombrie, a avut pe ordinea de zi  22 de proiecte, majoritatea votate cu unanimitate de voturi, fără niciun vot împotrivă sau abțineri. Singurul vot împotrivă a fost dat de profesorul Ion Dumitrescu pentru proiectul privind vânzareau unui teren către Societatea MIDAS , domnul Dumitrescu rămânând consecvent votului anterior dat împotriva vânzării altor 2 terenuri, proiecte aflate pe agenda ședinței anterioare. Cert este că rar s-a întâmplat să fie o ședință cu un asemenea consesn, fără suspiciuni sau acuzații.

Consiliul a aprobat modificarea structurii organizatorice a spitalului municipal

Ca  urmare a solicitării venite din partea spitalului, avizată de Ministerul Sănătății, consilierii au aprobat ca din cele 30 de paturi de la secția chirurgie 5 să fie alocate compartimentului de chirurgie vasculară, unde avem singurul medic din județ specializat pe acest domeniu. Este vorba de doctorul Marian Toneanu recent venit la spitalul municipal. De asemenea 5 paturi au fost repartizate compartimentului ORL și alte 5 compartimentului ortopedie și traumatologie. De asemenea structura organizatorică a spitalului a fost completată cu un ”Cabinet diabet zaharat, nutritie si boli metabolice”, care ar urma să devină funcțional începând cu 1 ianuarie, după cum a precizat managerul spitalului Daniela Ianuș, care a spus consilierilor că un medic diabetolog a acceptat să vină să lucreze lul din Urziceni. Daniela Ianuș a spus că în acest moment la spital și  medic cardiolog.

Bugetul local a fost din nou rectificat pentru finanțarea unor investiții

Având în vedere faptul că în luna august consiliul local a aprobat valoarea totală a obiectivului ”Gradiniță cu program normal cartier Peste Linie”, se impunea includerea acestuia în lista de investiții și asigurarea sumelor reprezentând contribuția de 2% din valoarea eligibila a proiectului, precum si cheltuielile pentru obținerea avizelor, sumă care a fost inclusă în buget, fiind estimată la valoarea de 9,37 mii lei. De asemenea, Colegiul Național ”Grigore Moisil” a solicitat lucrări de reabilitare la acoperișul copertinelor de la intrări, necesare a fi efectuate după lucrările de reabilitare a acoperișului. Rectificarea bugetară a fost în acest caz de 13,40 mii lei

Conform referatului administrației cimitir, se impunea realizarea unor alei betonate în cimitirul nou, valoarea investiției fiind de . 24,10 mii lei

Lucrarile de investiții propuse, în sumă totala de 46,87 mii lei vor fi executate din economiile înregistrate la obiectivul ,”Reabilitare acoperiș corpuri clădire Colegiul Național ”Grigore Moisil”.

De asemenea, în vederea depunerii, spre finanțare, a proiectului privind extinderea și dotarea ambulatoriu Spital Urziceni, sunt necesare avize, valoarea acestora fiind de aproximativ 1,00 mii lei.

Veniturile secțiunii de dezvoltare s-au majorat cu suma de 26,85 mii lei, ca urmare a încasării unor sume din valorificarea unor bunuri.

Totodată, conform solicitării înaintate de Spitalul municipal, la rectificarea bugetară s-a propus alocarea sumei de 21,60 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și functionare, respectiv servicii de pază.

O altă modificare s-a făcut ca urmare a solicitării Liceul Tehnologic Urziceni care a propus rectificarea bugetului activității finanțate din veniturii proprii, în sensul majorării cu suma de 22,00 mii lei, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli.

De asemenea, având în vedere prioritățile apărute în execuție, în vederea asigurării fondurilor necesare alimentării cu carburanți atât pentru autoturismele primăriei, cât și pentru utilajele aparținând activității Străzi, pentru  sezonul rece, s-a propus virarea de credite bugetare în cadrul secțiunii de funcționare. Potrivit rectificării aprobate, bugetul instituțiilor de învățământ finanțate din venituri proprii, aprobat la un nivel de 1.104,20 mii lei, se majorează cu suma de 22,00 mii lei, atât la partea de venituri, cât si la partea de cheltuieli la ordonatorul de credite Liceul Tehnologic Urziceni.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *