Kelemen Hunor face PRAF Guvernul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, nu este în beneficiul economiei româneşti, pentru că aceste „mişcări neaşteptate” înseamnă lipsă de predictibilitate şi de stabilitate fiscal-financiară.

„Nu am citit ordonanţa, dar am văzut reacţia bursei. Când bursa reacţionează aşa dur, urât, într-o singură zi pierderile sunt uriaşe, de fapt se pierde tot ce s-a acumulat în 2018, acest lucru, cel puţin pentru mine, este extrem de alarmant – înseamnă că nu ai discutat cu principalii actori financiari şi economici şi ai luat prin surprindere pe toată lumea. Nu cred că este în beneficiul economiei româneşti să faci mişcări din astea extrem de neaşteptate, fiindcă acest lucru înseamnă lipsă de predictibilitate, stabilitate fiscală financiară (…). Cel puţin eu nu înţeleg această mişcare în acest moment pentru că nimeni nu ne-a explicat. Dar dacă reacţia bursei e aşa cum am văzut în aceste ore, (…) înseamnă că ceva nu e ok. Nu vreau să intru în amănunte, fiindcă că nu am aşteptat să citesc ordonanţa”, a afirmat Kelemen Hunor, informează Agerpres.

El susţine că a primit multe semnale de la oameni de afaceri şi de la cei ce fac analize financiare şi economice, aceştia susţinând că propunerea „este destul de negândită, fără o analiză foarte serioasă”.

„Toată lumea cere o amânare, cere să nu se facă acest pas. Poate va ieşi domnul ministru şi va explica şi toată lumea va înţelege. (…) Explicaţiile sunt necesare pentru oameni, pentru firme, nu pentru UDMR.

SURSA: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *