Băncile vor retrage din România miliarde de euro

Senatorul PNL Iancu Caracota susţine că introducerea ”taxei pe lăcomie” va face ca băncile să-şi micşoreze drastic activele din România, pentru a plăti cât mai puţin către stat. Asta va însemna că vor retrage miliarde de euro, vor înstrăina imobile şi vor stopa investiţiile, ceea ce va duce la ”un dezastru” pentru România. Senatorul cere convocarea unei sesiuni extraordinare în care să poată fi respinsă această ordonanţă, dar solicită şi discutarea de urgenţă a bugetului pentru 2019, conform news.ro.

”Deja băncile au dat un prim semnal Guvernului: îşi vor micşora drastic investiţiile în piaţa internă românească, în urma introducerii taxei pe active. Acesta este un prim pas îngrijorător care premerge o decizie iminentă a băncilor în privinţa reducerii activelor bancare. Ce înseamnă asta? Băncile, pentru a diminua costurile pentru plata taxei, vor retrage din România miliarde de euro, vor înstrăina imobile, vor stopa investiţiile, pentru a-şi scădea numărul activelor şi, prin urmare, vor minimiza cheltuielile pentru plata taxei”, a transmis, duminică, printr-un cmunicat de presă, senatorul liberal Iancu Caracota.
”Lăcomia Guvernului a ajuns până la nivelul în care, potrivit analiştilor financiari, circa 70% din profitul băncilor va merge la bugetul de stat, în urma acestei taxe pe lăcomie. Însă acest procent va fi doar o iluzie a Guvernului, pentru că băncile îşi vor reduce activele, iar banii care se vor vărsa la bugetul de stat vor fi mult mai puţini decât estimările patrulaterului Dragnea- Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă”, mai spune Caracota.

Acesta solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului  pentru a putea respinge ”Ordonanţa lăcomiei”, ”care blochează creditarea, alungă investitorii şi care a aruncat în aer cursul leu/euro şi Bursa de la Bucureşti”.
”Este nevoie ca Guvernul să se aşeze la masa discuţiilor împreună cu reprezentanţii băncilor, astfel încât să fie eliminată presiunea asupra economiei româneşti.* De asemenea, Guvernul trebuie să trimită urgent, în
Parlament, Bugetul pentru 2019 pentru a înlătura o altă tensiune instalată în economie”, mai spune senatorul.

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *